Close

Sign up to our newsletter

Open menu
Lurpak

WEAVE YOUR MAGIC

Good Food Deserves Lurpak® Butter

Our History

Hva kom først? God mat eller Lurpak®? Det er vanskelig å forestille seg det ene uten det andre. Lurpak® har holdt sin posisjon som det mest delikate premiumsmøret i over hundre år. Lær mer om vår stolte, lidenskapelige historie. Se hvordan vi lager Lurpak®. Hva vi putter i, og hva vi utelater. Nyt så den rene og fine smaken av Lurpak ® nøyaktig slik som den skal smake. Som smør.

Lurpak ® Historie

Ekte kvalitet og smak er opptjente kvaliteter. Dansk smør har alltid vært kjent for dette. Det er derfor man i 1888 lagde et eget brand for Dansk smør, for å kunne skille seg ut i fra smørtyper av dårligere kvalitet.

“Lur-merket” ble registrert 23. oktober 1901 som varemerket for dansk kvalitetsmør. Du kan fortsatt se dette merket på Lurpak ® i dag. Det viser to sammenflettede lurer – musikkinstrumenter fra bronsealderen.

I 1911 kunne bare meierier som deltok i et strengt system for regelmessige blindtester av smør, bruke det danske “Lur-merket”. Disse kvalitetskontrollene er fortsatt praktisert i dag. For å sikre at Lurpak®-smøret i ditt kjøleskap forblir førsteklasses smør, sender våre meierier inn prøver til et trent panel av uavhengige eksperter hver uke. God mat fortjener intet mindre.

Lurpak ® i dag

Dansk smør med ”Lur-merket” ble tidligere transportert i tradisjonelle trefat. Takket være teknologiske fremskritt i 1950, bidro hygieniske folieinnpakninger med å få en slutt på trefatene. Noen mennesker savnet dem, men de fleste var positive til at folien bidro til å holde smør lenger ferskt.

Navnet Lurpak®, som vi kjenner og elsker, erstattet ”Lur-merket” i 1957. Det ble snart et kjent syn i flere hjem over hele Storbritannia. Siden eksporten startet har Storbritannia faktisk vært det primære markedet for dansk smør. I dag importerer Storbritannia to tredjedeler av all Lurpak® smør. I tillegg har Lurpak® etablert seg som en sterk merkevare i Midtøsten, som i dag er et viktig marked.

Fra og med 1960-tallet spredte entusiasmen for Lurpak® seg fra Danmark og Storbritannia, til hele verden. I dag selges Lurpak® i 75 land.

I 2001 ble det lansert en smørbar versjon av Lurpak®, etterfulgt av en usaltet versjon i januar 2006. Med disse nye produktene kan alle nyte den tradisjonelle smaken av Lurpak® på ferske og inspirerende måter .

Lurpak ® Produksjon

Hvordan får Lurpak® sin delikate smak? Ganske enkelt – ved å kombinere tradisjonelle metoder med moderne teknologi.

Lurpak® Smør er laget av melk. Det går med ca 20 kg helmelk til 1 kg smør. Etter separeringen pasteuriseres fløten og gjennomgår en varmebehandling for å oppnå den kremaktig konsistensen Lurpak® er kjent for.

At the point where the butter ripens, Lurpak is pasteurised again – a technique that helps to create our trademark creaminess. That’s it. Nothing more needs to be added, apart from a tiny bit of salt in the Lurpak Slightly Salted varieties.

Its unmistakably fresh, slightly aromatic flavour is not the only thing that makes Lurpak so special. The cultures in Lurpak tend to keep it fresher for longer and create a lower moisture content, making it superior for cooking. In fact, a number of well-known chefs always use Lurpak to ensure the best results.

Lurpak ® Kvalitet

Lurpak® gjennomgår en meget streg kvalitetskontroll. Vårt system for kvalitetskontroll er uten tvil en av de strengeste i verden, og har stadig blitt utviklet og forbedret siden det nittende århundre. I over et århundre har Lurpak ® satt standarden for gjennomgående høy kvalitet og overlegen smak.

Vi opprettholder Lurpak® Smørs kvalitet ved å ta stikkprøver hver uke fra våre meierier. Denne testingen er utført av uavhengige eksperter fra Steins Laboratorium. Lurpak® Smør blir dømt på konsistens, smak, tekstur og emballasje. Din eneste oppgave er å nyte hvordan Lurpak® forsterker og fremhever maten.